14 december 06:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har behövt följa med för provtagning på grund av drogpåverkan.

01.40 polisen fick samtalom att en person skulle ha blivit misshandlad i en bostad i Vadstena. Polis och ambulans åkte till adressen för att undersöka vad som hänt. Framme på adressen uppstod misstanke om att en kvinna i 45-årsåldern hade blivit misshandlad. Hon hade ett blödande sår i huvudet och fördes till sjukhus med ambulans. Polisen höll förhör med den drabbade kvinnan för att utreda omständigheterna omkring vad som hänt och en utredning om misshandel påbörjades. En man i samma ålder, som den drabbade kvinna har en relation till, anträffades och greps, misstänkt för misshandel. Han fördes till polisstationen för förhör, som i skrivande stund ännu inte har hållits.

02.02 polisen fick samtal om inbrottslarm i en livsmedelsbutik i Rimforsa. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att det var ett stort hål i en glasruta. En brottsutredning om stöld genom inbrott inleddes och en brottsplatsundersökning genomfördes där vissa spår säkrades. Det är ännu oklart vad som kan ha stulits.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.