15 december 07:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 15-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har behövt följa med för provtagning på grund av drogpåverkan.

00.23 samtal kom till polisen om en person som var stökig och som störde verksamheten på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en person, som polisen tidigare hade skjutsat dit, efter att han tillnyktrat hos polisen. Mannen, som är i 35-årsåldern hade stört ordningen och då blivit tillrättavisad av en väktare och i samband med det hade mannen blivit hotfull och hotat väktaren med våld. Mannen antgräffades av polisen och greps, misstänkt för hot mot tjänsteman. Han är i skrivande stund fortfarande gripen med anledning av att förhöret har fördröjts på grund av påverkan.

01.01 ett SOS-larm kom till polisen om brand utomhus i Oxelösund. Polisen åkte till platsen och där visade det sig vara en bil och en husvagn som brann. Polisen har påbörjat en uredning om skadegörelse.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.