16 december 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson.

22.19 Tidaholm, narkotikabrott.
En patrull stannar och kontrollerar en person utomhus och där påträffas en mindre mängd misstänkt narkotika på honom varför detta tas i beslag. En anmälan skrivs angående narkotikabrott innehav.

22.54 Vänersborg, narkotikabrott samt brott mot knivlagen.
Ett vittne ringer och berättar att det befinner sig en man i dennes uppgång och gapar samt skriker. En patrull till platsen och kontrollerar mannen som är så påverkad att han får följa med för att sova ruset av sig. Man hittar även misstänkt narkotika samt en kniv på honom som man tar i beslag.

23.17 Trollhättan, försök till skadegörelse.
En patrull kontrollerar en bil som står parkerad på Karlstorpvägen och det visar sig att någon har försökt att sätta eld på den. Man hittar även utbränd bensindunk som man tar i beslag. Man kontaktar ägaren samt skriver en anmälan.

00.42 Göteborg, grovt rån.
Tre maskerade killar kommer in på den bemannade bensinmacken på Hjällbovägen och tilltvingar sig kontanter samt cigaretter. De hotar expediten med ett knivliknande föremål samt en pistol under tiden som rånet äger rum. Ingen kommer till fysisk skada. Patruller till platsen som söker av närområdet, kontrollerar ett antal personer men inge som riktigt stämmer överens med det signalement som framkommit hittills. Ingen gripen och en anmälan skrivs.

02.43 Göteborg, inbrottsstöld m.m.
Ett vittne hör hur det kommer ljud från källaren på Kustroddaregatan och går ner för att titta. Hon möter en okänd man i källaren som troligen är den som förorsakat ljuden i form av inbrott i förråden. Polis till plats som söker av området och med hjälp av hund hittar man på mannen igen på utsidan och kan gripa denne. Man hittar misstänkt narkotika samt en kniv på honom som tas i beslag. Han får åka med till stationen för att börja med att sova ruset av sig. Ett flertal källarförråd var uppbrutna och man kontaktade fastighetsjuouren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.