16 december 07:38, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Sörmland.

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av missstänkt drogpåverkan.

01.26 i samband med en rutimässig fordons- och förarkontroll i centrala Eskilstuna uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren en man i 25-årsåldern. Han blev även misstänkt för ringa narkotikabrott. Mannen fick följa med för provtagning och förhör och innan han frigavs fick han lämna ifrån sig sitt körkort, som polisen sänder till Transportstyrelsen för beslut.

02.06 ett SOS-larm om brand/rökutveckling på en arbetspats i Vilsta industriområde kom till polisen. Polisen åkte till platsen och bedömde att det inte finns någon misstanke ombrott. Inte heller någon personskada.

02.52 polisen fick samtal om att ett inbrottslarm hade utlöst i en butik i Kilen, Strängnäs. Polisen åkte till butiken och kunde konstatera att det varit inbrott som troligen blivit avbrutet av en väktare som kom till butiken. Polisen har påbörjat en utredning om grov stöld. I samband med att en väktare kom till platsen uppfattade han att ett par bilar, som verkade fly från brottsplatsen, försökte köra på väktarens bil. Med anledning av den händelsen har polisen påbörjat en utredning om försök till grov misshandel. Ingen person ska ha skadats vid den incidenten. Polisen har spärrat av ett område inför en kommande kriminalteknisk undersökning. Det finns ingen misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Polisen uppmanar trafikanter att beakta risken för halka, vilket kan förekomma även vid plusgrader i luften.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.