17 december 06:33, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

22:06, brand, Alingsås
Vi får larm om att en mopedbil brinner på Krangatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Bilen är enligt uppgift helt övertänd. Räddningstjänsten släcker branden. En patrull upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand. Inga uppgifter om personskador. Ingen misstänkt eller gripen.

00:00, Ulricehamn, stöld/inbrott
En man kör ut till sitt sommarställe i Hössnatrakten. När han kommer fram står en bil parkerad med dörrarna öppna och det lyser i huset. Två personer kommer ut från huset och hoppar in i bilen och kör iväg. De kör först på mannens bil och sedan vidare från platsen. Mannen kör efter och larmar samtidigt polis. Det går österut mot riksväg 40. I höjd med Dalum tar polis över förföljandet. Efter cirka trettio minuter får polis stopp på ekipaget med hjälp av spikmatta. I bilen finns stöldgods och de två personerna grips. Föraren är misstänkt för stöld genom inbrott, grov olovlig körning, smitning från trafikolycka, drograttfylleri, ej stannat på polismans tecken samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Passageraren grips misstänkt för stöld genom inbrott samt ringa narkotikabrott.

00:20, rattfylleri, Göteborg
En patrull stoppar en bil på Sommarvädersgatan. Föraren tas med för kontroll misstänkt för rattfylleri.

03:27, knivlagen, Skövde
Vi får larm om en kvinna med knivar på sig. Hon befinner sig i butiken på en bensinmack. Kvinnan säkras av en väktare på plats. Hon ska enligt uppgift försökt stjäla varor. Polis åker till platsen. En anmälan om brott mot knivlagen är upprättad. Inga uppgifter om hot eller att någon har kommit till skada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.