17 december 07:05, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Två personer har gripits. En person har omhändertagits på grund av psykisk ohälsa och en person för rattfylleri.

Inbrott på kontor

23:34 Polisen kallades till Industrigatan i Jönköping  med anledning av ett inbrottslarm. På plats konstaterades det att ett inbrott hade skett. Någon hade varit inne i flera kontor och rört om. Det var oklart vad som tillgripits.

Polisen gjorde en brottsplatsgenomsökning och skrev en anmälan om stöld genom inbrott.

Rattfylleri i Gislaved

01:28 En polispatrull gjorde en rutinmässig fordonskontroll  på Anderstorpsvägen i Gislaved. Under kontrollen uppstod misstanke om rattfylleri. Föraren, en man i 20-årsåldern, fick följa med för kroppsbesiktning.

Stoppad bil full med kopparrör

02:49 En polispatrull bestämde sig för att kontrollera ett fordon på riksväg 32 i Nässjö. Under kontrollen upptäcks att lasten består av kopparrör.

Föraren, en man i 50-årsåldern,  greps misstänkt för stöld alternativt häleri. Bilen med last bärgades till Nässjö.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.