17 december 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En personhar gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom

Misstänkt rattfylleri upptäcktes efter olycka

00:39 Polis och räddningstjänst kallades till en olycka på Söderleden i Åtvidaberg. En man i 55-årsåldern hade kört omkull på en fyrhjuling. Mannen var efter olyckan vaken och talbar. Olycksorsaken var oklar men mannen misstänks nu för rattfylleri.

Farliga föremål bevakas

01:29 Ett pågående inbrott i en källare på Götgatan i Linköping upptäcktes. Ett tiotal förråd hade fått påhälsning av tre misstänkta gärningspersoner. Det är dock ännu oklart vad stulits där.

När patrullen undersökte ett annat större förråd som också var uppbrutet fann de ett antal sprängpatroner till handgranater och vissa äldre vapendelar. 

Det förrådet kommer att bevakas tills att det Nationella bombskyddet, som är en del av polisen, anländer för att ta hand om materialet. Polisen har bedömt att situationen till dess är säker.

Katalysatorstöld avbröts

04:00 Två gärningsmän upptäcktes när de gjorde ett försök till katalysatorstöld på Källsätersvägen i Hjulsbro. Personerna hade haft med sig en domkraft som de kört in under bilen innan de krossade en ruta på bilen för att öppna motorhuven och rycka kablarna till larmet. De misstänkta personerna lämnade platsen när en lampa tändes på garageuppfarten. Polisen sökte med flera resurser i området utan att finna gärningspersonerna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.