17 december 07:05, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanland. En person har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Natten har inte fört med sig några större händelser eller våldsbrott som kommit till polisen kännedom.

 Drograttfylleri i Malmby

22:39 Polisen fick in ett tips om misstänkt rattfylleri i Malmby, Strängnäs. En kvinna hade setts köra märkligt. En patrull fick kontakt med bilen på en bensinmack och gjorde en kontroll.

Föraren, en kvinna i 30-årsåldern fick följa med för kroppsbesiktning och misstänks nu för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Hon fick också sitt körkort omhändertaget.

Förare hade tre olika olagliga substanser i blodet

03:00 En polispatrull gjorde en fordonskontroll på Västerleden i Eskilstuna. Under kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri och föraren, en man i 40-årsåldern, fick följa med för kroppsbesiktning. Den misstänkta personen testades positivt för tre olika substanser. Körkortet omhändertogs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.