Uppdaterad 18 december 09:17

17 december 21:30, Försvunnen person, Herrljunga

En äldre kvinna har anmälts försvunnen i området Remmene i Herrljunga kommun. En sk särskild händelse har inletts av polisen.

En anhörig till kvinnan kontaktade polisen efter det att kvinnan var förvunnen från sin bostad i Älgarås, Remmene då hen kom för att besöka kvinnan. Klockan var då 16.53.

Kvinnan är 91 år gammal och brukar promenera i närområdet. Ytterkläder mm var försvunna i bostaden så mycket tyder på att hon lämnat bostaden för att gå ut. Grannar har även gjort en iakttagelse av kvinnan ca två timmar före det att hon anmäldes försvunnen, då utomhus vid en promenadstig. Grannar, polis mfl har under eftermiddag/kväll sökt i närområdet, på sjukhus och hos anhöriga. Kvinnan är dock inte anträffad.

Polisen har av den anledningen inlett en sk särskild händelse kl 18.55. Allt för att kunna använda all nödvändig resurs på platsen/i sökandet. 

Polisen söker efter: Elna Jarl, född 1930. Hon beskrivs vara 160 cm lång. liten och smal kroppsbyggnad, grått halvlångt hår, glasögon, Troligen iklädd brun "fuskpäls", blå mössa. Hon kan ha haft gåstavar och även röd halsduk.

Uppdatring 21-12-18: Under sökinsatsen anträffades Elna i närheten av sitt hem, efter att polis använt UAS, drönare. Elna var nerkyld och fördes med ambulans till sjukhus.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.