Uppdaterad 18 december 09:13

18 december 00:59, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

21:25 - Rattfylleri. Tomtebo, Umeå

Polis kontrollerar en bil som kört av vägen. Vid kontrollen blåser föraren, en man, positivt gällande alkohol i utandningsluften. Mannen medtas till provtagning och blir misstänkt för grovt rattfylleri. Polis skriver anmälan gällande detta brott.

00:44 - Grov misshandel. Centrala Umeå

Polis får samtal om en misshandel. Två personer har blivit misshandlade och får följa med ambulans till sjukhus för tillsyn av sina skador. Genom utredningsarbete på platsen och spaning efter de misstänkta kan två personer i närtid efter händelsen gripas. Polis genomför vidare utredningsarbete, däribland förhör och åklagarkontakt. Polis skriver anmälan gällande grov misshandel. 

Uppdatering klockan 09:00 av Maria Linné, presstalesperson: De gripna är två män i 20-årsåldern. Efter förhör ska åklagare besluta om de ska anhållas eller släppas på fri fot. 

01:37 - Rattfylleri. Centrala Lycksele

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen blåser föraren, en man, positivt i sållningsinstrumentet. Han medtas till provtagning och blir misstänkt för rattfylleri. Polis omhändertar mannens körkort och skriver anmälan gällande detta brott.

02:01 - Rattfylleri. Hedensbyn, Skellefteå

Polis kontrollerar en personbil. Föraren blåser positivt för alkohol i utandningsluften och medtas till provtagning. Provet visar på värdet för grovt rattfylleri. Föraren blir även misstänkt för olovlig körning då hon saknar körkort. Bilnycklarna omhändertas för att förhindra fortsatt trafikbrottslighet.

En passagerare i bilen blir misstänkt för narkotikabrott, innehav, då misstänkt narkotika påträffades. 

04:30 - Inget att rapportera

06:15 - Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 

Sedan midnatt har fem personer omhändertagits för fylleri. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.