Uppdaterad 18 december 13:50

18 december 07:29, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har fyra personer omhändertagits för fylleri, en av dem lämnades till sjukvård och en annan överlämnades till anhörig.

Utöver nedanstående ärenden har polisen också utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott. 

00:22 Trafikolycka, Luleå
Polisen larmas om en singelolycka på länsväg 356 Avafors, Råneå. En bil ska ha kört i diket, föraren förs till sjukvård med ambulans. Skadeläget är oklart. 

Uppdatering klockan 13:49: Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan. 

01:24 Hemfridsbrott, Boden
Polisen beordras till en adress i Boden med anledning av att uppgifter inkommer om ett misstänkt hemfridsbrott. En man ska olovligen ha tagit sig in i en annan persons bostad. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för narkotikabrott, eget bruk.

02:05 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till centrum med anledning av ett bråk i anslutning till en restaurang. Det finns inga uppgifter om eventuella personskador. En person omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan upprättas gällande bland annat misshandel.

04:02 Trafikbrott, Boden
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Torpgärdan i Boden. Föraren får en ordningsbot då bilen har körförbud. 

Övrigt: En viltolycka har inrapporterats till polisens ledningscentral under morgonen, den skedde på E4 Lappbäcken, Kalix kommun. Ingen person kom till skada. 

Polisen upprättar också en anmälan om brott mot jaktlagen sedan en bilist kört på ett rådjur i Kiruna under natten utan att anmäla viltolyckan till polisen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.