18 december 08:13, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 90-tal ärenden mellan kl 22 och 07. En person har gripits, se notis nedan. Cirka 30 personer har omhändertagits för tillnyktring eller narkotikapåverkan eller för att ha uppträtt stökigt eller på grund av rattfylleri. Betydligt fler andra ärenden under natten har också kopplats till berusade personer.

Polisen har hanterat en hel del larm om bråk som inte lett till gripande eller att någon skulle vara allvarligt skadad.

Ärenden i urval:

22.23 Polis larmades till en adress i centrala delarna av Norrköping med anledning av ett bråk i en bostad. Polis kom till platsen. Efter att ha bildat sig en uppfattning om vad som hänt så greps en man i 40-årsåldern, misstänkt för misshandel i relation mot en kvinna. Hon ska preliminärt inte ha varit allvarligt skadad. Händelsen bevittnades av barn, så mannen är också misstänkt för tre fall av barnfridsbrott. Mannen anhölls under natten efter beslut av åklagare.

04.36 En polispatrull som varit på ett larm om bråk i Hageby i Norrköping meddelade att någon eller några hade skurit sönder alla fyra däck på polisbilen. Bilen behövde bärgas och polisen hade tillfälligt en resurs mindre att skicka på larm om allvarliga brott eller livräddande insatser. Polisen skrev en anmälan om blåljussabotage. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.