Uppdaterad 19 december 07:57

19 december 02:18, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

22:48 - Trafikbrott. Umeå

Polis stoppar och kontrollerar en A-traktor. Vid kontrollen utfärdar polis ordningsbot till föraren då fordonet framförts i fel körriktning.

23:04 - Grovt rattfylleri. Klemensnäs, Skellefteå

Polis kontrollerar ett fordon. Vid kontrollen blåser föraren, en utländsk medborgare, positivt i polisens sållningsinstrument. Föraren medtas till provtagning där värdet uppgår till grovt rattfylleri. Föraren grips och kontakt tas med åklagare som beslutar om att föraren ska anhållas. 

Polis skriver anmälan gällande grovt rattfylleri.

23:39 - Trafikbrott. Sandbacka, Umeå

Polis stoppar en personbil som framförs på ett olämpligt sätt. Föraren, en man i 20-åsåldern, får motta en ordningsbot för onödig och störande körning.

02:09 - Rattfylleri. Centrala Skellefteå

Polis kontrollerar en förare av en personbil. Vid kontroll av nykterhet blåser föraren positivt för alkohol i utandningsluften och medtas till provtagning. Provet uppnår straffbar gräns och polis skriver anmälan gällande rattfylleri.

02:18 - Lugnt i länet

04:19 - Trafikbrott. Centrala Skellefteå

Polis får samtal om en personbil som saknar registreringsskyltar. Vid kontroll visar det sig att föraren saknar körkort. Polis genomför utredningsåtgärder på platsen.

Uppdatering klockan 07:50: Föraren, en kvinna, grips då hennes identitet inte har gått att fastställa. Misstanken gäller bland annat grov olovlig körning. Bilen tas i beslag enligt TBL7 (Trafikbrottslagen).

06:06 - Inget att rapportera

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

 

Uppdatering klockan 08:00 av Maria Linné, presstalesperson:

01:11 Trafikolycka, Storuman
Polisen uppmärksammar en nedkörd skylt i tätorten. Ingen har gett sig till känna gällande olyckan. Ingen person finns heller kvar på platsen. Dokumentation utförs och en anmälan upprättas gällande smitning från trafikolycka.

01:25 Våld mot tjänsteman, Umeå
Polisen beordras till en restaurang i Umeå med anledning av en bråkig situation. Tre personer avvisas från platsen, en av dem misstänks för våld mot tjänsteman.

01:52 Olovlig körning, Umeå
Polisen kontaktas gällande A-traktor som misstänks framföras i för hög hastighet. Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor som misstänks gå för fort. Anmälan upprättas gällande olovlig körning och fordonet tas i beslag för teknisk undersökning. 

02:47 Skadegörelse, Lycksele
Polise beordras till en adress i Lycksele med anledning av ett bråk. Polisen tar upp en anmälan om skadegörelse sedan en person misstänkt ha gjort åverkan på en annan persons mobiltelefon. 

05:25 Trafikolycka, Umeå
Polisen kontaktas gällande en trafikolycka Väst på Stan i Umeå. En personbil ska ha kolliderat med ett träd. Föraren förs till sjukvård med ambulans, skadeläget är oklart. Polisen har varit på plats. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan, föraren är nykter. Bilen måste bärgas från platsen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.