19 december 08:10, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Här följer en sammanfattning av nattens händelser.

Avesta

23.42: En patrull stoppar en bil i Krylbo där föraren försöker att springa från platsen men han kan fångas in. Mannen som är i 20-årsåldern är nu misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning.

00.19: En trafikolycka med två personbilar inträffade på väg 70 i Brovallen. Fyra inblandade och samtliga ska ha klagat på smärtor i nacken. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Borlänge

00.53:En patrull kallas till en adress i centrala Borlänge med anledning av att en bil kört ner i diket. Det visar sig att bilen blivit stulen men ägaren har kunnat följa efter i en annan bil varpå föraren i den stulna bilen kört ner i diket. Föraren i den stulna bilen är en man i 30-årsåldern som nu är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning samt rattfylleri.

01.25: En man i 25-årsåldern som omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) blir i samband med det misstänkt för hot mot tjänsteman.

Ludvika

01.54: En anmälan om misshandel upprättas efter att en man i 20-årsåldern uppger att han blivit slagen i huvudet utanför en nattklubb i centrala Ludvika.

04.27: En patrull stoppar en a-traktor som kör över tillåten hastighet och föraren blir misstänkt för olovlig körning och överlämnas till vårdnadshavare.

Mora

00.58: En man i 20-årsåldern gör sig misstänkt för våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman i samband med att han omhändertas i centrala Mora enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

Rättvik

02.42: En kvinnlig förare i 25-årsåldern stoppas i centrala Rättvik och blir misstänkt för vårdslöshet i trafik då framfrutan på bilen är bristfällig.

03.19: En manlig förare i övre tonåren kör i hög hastighet om en polispatrull på väg 70 varpå föraren blir stoppad av patrullen. Mannen får en ordningsbot samt sitt körkort omhändertaget.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.