19 december 08:20, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 70-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits. Cirka 15 personer har frihetsberövats för tillnyktring, narkotikapåverkan, rattfylleri, eller för att ha uppträtt stökigt. Händelser i urval:

23.47 SOS larmade om en arbetsplatsolycka på Värnamo sjukhus. Något hade exploderat i ett rum vid akutmottagningen. En brand hade uppstått i samband med detta. Polis och räddningstjänst kom dit. Delar av sjukhuset evakuerades initialt. Eventuellt ska det vara en syrgastub som exploderat. En man i 35-årsåldern som hör till personalen fick skador i en hand. Polisen betraktar händelsen som en arbetsplatsolycka och tog uppgifter för en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

02.27 Polis larmades till Rydaholm där en kvinna skulle ha blivit misshandlad av en man utomhus. Mannen hade sedan lämnat platsen. Polis kom dit. Den drabbade kvinnan ville inte delta i någon utredning, men polisen skrev en anmälan av tjänsteplikt.
Senare på natten stoppade polisen en bil på länsväg 701 i Rydaholm. Bilen kördes av den misstänkte mannen. Han blåste positivt i polisens sållningsinstrument och blev efter ytterligare provtagning misstänkt för grovt rattfylleri. Han omhändertogs för tillnyktring. mannen är i 35-årsåldern.

Utöver detta har polisen hanterat larm om bråk, misshandel, psykisk ohälsa, etc. Polisen har också hanterat trafikbrott, viltolyckor m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.