19 december 08:22, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 45 ärenden mellan kl 22 och 07. En person har gripits, se notis nedan. Ytterligare ett tiotal personer har frihetsberövats för tillnyktring eller narkotikapåverkan. Händelser i urval:

22.18 Det kom larm om att en person hade blivit överkörd av en person som körde en A-traktor. Detta var i ett garage vid resecentrum i Strängnäs. Den drabbade var vaken och talbar. Polis kom till platsen. Många ungdomar fanns där. Flera personer ska ha ställt sig framför A-traktorn för att försöka stoppa den, i samband med det ska en pojke i 15-årsåldern blivit överkörd. Han fördes till sjukhus med ambulans. Den person som körde A-traktorn lämnade platsen. Polisen höll förhör med vittnen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada. Polisen har ännu inte fått tag i den person som körde.

23.47 En polis som körde på E4 vid Stavsjö blev omkörd av en bilist som körde väldigt fort. Flera polispatruller larmades ut längre norrut på E4 för att stoppa bilen. Stoppet skedde vid Pålljungshage i Nyköping. Hastigheten mättes upp till 180 km/h. Föraren, en man i 30-årsåldern fick sitt körkort omhändertaget.

00.59 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat en skåpbil i centrala Nyköping. Föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument för att kontrollera nykterhet. Mannen som körde fordonet greps, misstänkt för rattfylleri. Skälet till gripande är att han är utländsk medborgare och annars riskerar att lämna landet. Vid en noggrannare kontroll av alkoholmängden i kroppen så visade provet på nivå för grovt rattfylleri. Han är i 30-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.