Uppdaterad 19 december 11:20

19 december 08:55, Trafikolycka, singel, Strängnäs

Bilist körde av riksväg 55 och krockade med träd.

08.35 SOS larmade om en singelolycka på riksväg 55 nära Märsön och kommungränsen till Enköping. En bilist hade kört av vägen och krockat med ett träd. Det ska ha varit en kraftig kollision. Två personer fanns i bilen.

08.47 Räddningstjänsten var på plats och vägen stängdes av helt i södergående riktning. Det var väldigt halt väglag på sträckan.

10.00 Trafiken öppnades upp i båda riktningar. Trafiken kommer att stängas av när bärgning sker. Ambulanshelikopter och en vanlig ambulans har tagit med två patienter. Det finns ingen ny information att lämna om skadeläget mer än att de båda drabbade personerna initialt var svårt skadade. Polisen var kvar på platsen.

11.20 En man i 60-årsåldern avled i olyckan. Anhöriga är underrättade. Den andra drabbade personen är en man i 65-årsåldern. Han vårdas på sjukhus med preliminärt svåra skador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.