Uppdaterad 02 december 07:30

02 december 06:53, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.26 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men tre peroner har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

02.34 väktare ringde till polisen om ett inbrottslarm som utlöst på en byggarbetsplats i Hageby, Norrköping. Någon har klippt upp hänglåsen till en container och troligen stulit verktyg till ett okänt värde. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd.

03.56 ett SOS-larm kom till polisen om brand i byggnad i Nykil, utanför Linköping. Polisen åkte till platsen och det visadesig vara en tvättmaskin som börjat brinna/ryka. Det finns ingen misstanke om brott och ingen person ska ha skadats.

05.46 ett SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på länsväg 981 i Vinberga där en bilist kört i diket och in iett träd. En person klagade på bröstsmärta. Det finns ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

På grund av rådande väderlek är det idag extra viktigt att anpassa körsättet och hastigheten efter väglaget. Det är också av största vikt att ditt fordon är utrustat med rätt däck, dvs vinterdäck.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.