Uppdaterad 02 december 20:48

02 december 07:02, Trafikolycka, Östergötlands län

I denna händelsenotis kommer dagens trafikolyckor att noteras i kortform.

På grund av rådande väderlek är det idag extra viktigt att anpassa körsättet och hastigheten efter väglaget. Det är också av största vikt att ditt fordon är utrustat med rätt däck, dvs vinterdäck.

Läs om trafikläget och väglaget på Trafikverkets väginformation.

Inrapporterade trafikolyckor (ej viltolyckor) till polisen från klockan 00 i Östergötlands län:

05.46 länsväg 981 Vinberga, se sammanfattning natt.

06.43 länsväg 131 Hestra, Ydre kommun. Personbil i diket och in i träd. Föraren har lämnat bilen.

07.41 E4 norrgående vid Norsholmsbron Norrköping. Polisen är framme på platsen. Väldigt långa köer i norrgående körriktning. En person klagar på ryggsmärta och ambulans kallas till platsen. Trafiken började flyta igen vid 09:15-tiden och polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.  

12.02 SOS-larm om trafikolycka på Norrköpingsvägen i Linköping, norrgående körriktning. Bilföraren fick ett bötesföreläggande av polisen.

12.20 två bilar i krock på Stora Allén - Östermalmsvägen i Finspång. Polisen misstänker inget brott och ingen är skadad.

13.24 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 23/34 vid Slaka där två bilar ska ha krockat i en kökrock. Alla inblandade ska vara oskadda. Det finns inledningsvis ingen misstanke om brott.

14.57 Det kom larm från SOS om en singelolycka på länsväg 636, nära Kåparpsrondellen, i riktning mot Vikingstad. Det blev helt stopp i trafiken. 
Polis kom dit. Inga allvarliga personskador inträffade. 13 stolpar i mitträcket kördes ned. Föraren, en man i 65-årsåldern, fick en ordningsbot för att ha kört med sommardäck. Bilen bärgades bort och vägen var framkomlig vid kl 15.45.

18.13 Två bilar hade kolliderat i en sidokrock, sammanlagt tre personer skulle vara drabbade. Samtliga verkade vara oskadda. Detta var vid Fornåsa-korset, länsväg 1050 och riksväg 34, Polis kom till platsen. 
En kvinna i 25-årsåldern fick en ordningsbot för att inte ha iakttagit väjningsplikt. 

18.22 SOS larmade om en kökrock på E22 precis norr om Söderköping, i norrgående riktning. Tre bilar och sammanlagt tre personer skulle vara inblandade. En klagade på nacksmärtor. 
Polis kom till platsen. Två av bilarna behövde bärgas.
Inga personskador och ingen misstanke om brott, rapporterade polispatrullen.

20.39 En bilist hade fått sladd på E4 norrgående vid Getå, Norrköping. Bilen hade hamnat i diket. Fyra personer var drabbade, de var ute ur bilen. Inga personskador. Räddningstjänsten stängde initialt av trafiken i norrgående riktning men skulle inom kort öppna en fil.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.