Uppdaterad 02 december 17:55

02 december 07:04, Trafikolycka, Jönköpings län

I denna händelsenotis kommer dagens trafikolyckor att noteras i kortform.

På grund av rådande väderlek är det idag extra viktigt att anpassa körsättet och hastigheten efter väglaget. Det är också av största vikt att ditt fordon är utrustat med rätt däck, dvs vinterdäck.

Läs om trafikläget och väglaget på Trafikverkets väginformation.

Inrapporterade trafikolyckor (ej viltolyckor) till polisen från klockan 00 i Jönköpings län:

04.21 E4 Bredasten Värnamo, se sammanfattning natt Jönköpings län.

05.38 Nässjö riksväg 40, se sammanfattning natt Jönköpings län.

06.25 Länsväg 550 Forsheda personbil i diket ingen personskada

06.37 riksväg 26 Smålandsstenar Gislaved två bilar krockat, inga personskador.

07.26 länsväg 127 väster om Sävsjö bil i diket ingen person kvar vid bilen polisen söker ägaren/föraren. Ingen ytterligare åtgärd från polisen.

08.40 E4 i södergående ca 1 km söder om Brahehus. En lastbil har kört i diket och vält. Polisen är på väg till platsen. En mängd läskburkar har städats bort från vägen. Det finns ingen misstanke om brott. Södergående körriktning kommer att stängas av under bärgningsarbetet, läs mer på Trafikverket.se

12.16 SOS-larm om trafikolycka på länsväg 945 norr om Öggestorp där en bilist ska ha kört av vägen. 12.25 meddelar räddningstjänsten att personen är vaken och talbar. 12.40 en person förs till sjukhus med ambulans, vaken och talbar.

16.03 En personbil och en lastbil hade kolliderat i Ekhagsrondellen, Jönköping. Polis kom till platsen. 
En kvinna som körde personbilen skulle eventuellt följa med ambulans till sjukhus för kontroll, ej allvarligt skadad. Initialt var ett körfält öppet för trafik. 
uppdatering 16.40 Kvinnan, som är i 60-årsåldern, behövde inte föras till sjukhus.

16.25 Det kom larm om att två personbilar hade krockat på riksväg 26 vid Järstorp, Jönköping, i riktning mot Jönköping. Polis, räddningstjänst och ambulans kom dit. Det var långa köer på sträckan.
uppdatering 16.45: En person följde med ambulans till sjukhus, men ska inte ha varit allvarligt skadad. Båda bilarna behövde bärgas.
uppdatering 16.52: Trafiken rullade sakta i båda riktningar.
uppdatering 17.44: En man i 45-årsåldern har fått en ordningsbot för att inte ha iakttagit tillräckligt avstånd till framförvarande fordon, samt att fordonet var belagt med körförbud. 
Det var full framkomlighet i trafiken. 

17.22 Det kom larm om en trafikolycka där en bilist hade krockat med en älg, på riksväg 31, mellan Vetlanda och Korsberga. En person var drabbad. 
Polis kom till platsen. 
Mannen som körde behövde inte föras till sjukhus. Trafiken stängdes av initialt under räddningsarbetet. Bilen behövde bärgas. Älgen gick vidare och polisen kontaktade en eftersöksjägare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.