02 december 15:13, Rån, försök, Borlänge

Försök till rån och grov misshandel Kupolen i Borlänge

Kl 15:13 inkom larm om misshandel på Kupolen. Polis till platsen. Tre eller fyra personer som beskrivs som mörkhyade hade försökt att råna en ung man på hans skor. En kompis går emellan och avstyr rånförsöket men blir därefter misshandlad med knytnävsslag och sparkar. 

Under eftermiddagen har polisen arbetat med fallet som är rubricerat som försök till rån mot en målsägare och grov misshandel mot den man som gick emellan och avstyrde rånförsöket. Gärningsmännen flydde från platsen. Händelsen utspelade sig utanför Stadium och troligen strax efter 15:00 tiden.

Båda målsägarna är i 16 års åldern. Polisen är angelägen om att personer som tror sig ha sett eller på annat sätt fått information som kan hjälpa polisen i ärendet att höra av sig till polisen på telefon 11414 eller epost via polisens hemsida polisen.se 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.