21 december 07:11, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södemanland.

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåvekan.

01.33 en polispatrull fick uppgifter om att det kunde ha inträffat en misshandel på en krog på Nybrogatan i Eskilstuna. När patrullen började ta reda på vad som hänt uppstår misstankar om misshandel. Den som blivit misshandlad är en man i 35-årsåldern och han har fått slag i ansiktet så att smärta och sårskador har uppkommit. Polisen påbörjade en utredning om misshandel och flera vittnen förhördes. Misstankar uppstod mot  en man i 30-årsåldern som kunde gripas på en annan plats i Eskilstuna. Han fördes till polisstationen för förhör men det har blivit fördröjt på grund av mannens berusning. Han är i skrivande stund fortfarande gripen.

03.21 ettSOS-larm kom till polisen om brand i en byggnad i Härad, Strängnäs. Det visade sig vara ett fristående garage som brann. Det finns ingen misstanke om brott och inga personskador.

04.02 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Oppeby Gård, Nyköping uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren, en man i 50-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.