21 december 14:13, Bedrägeri, Skövde

Bedrägeriförsök mot äldre (Åldringsbrott) i Skövde. (Varning för denna typ av berägeri)

En kvinna (Ca 80 år) boende i centrala Skövde har blivit uppringd av en man som uppgav att han ringde från SMARTA. Han begär att hon ska lämna personuppgifter och legitimera sig via Bank-ID eftersom hon begärt ett lån. Hon ifrågasätter detta och säger att hon inte begärt något lån, mannen uppger då att han ska kontroller detta, sedan lägger han på luren. 

Kvinnan har även kontrollerat via SMARTA, de känner inte till något lån/låneansökan. Anmälan om försök till bedrägeri upprättas. 

Polisen vill återigen varna för denna typ av bedrägeri som tyvärr är vanligt. Lämna aldrig uppgifter till någon person över telefon. Använd aldrig Bank-ID på uppmaning av någon person som kontaktar dig över telefon. I vissa fall sker samma brott genom hembesök, samma sak gäller här. Släpp inte in någon i din bostad som du inte vet vem det är. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.