22 december 07:03, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Sörmland.

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 15-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två personer har gripits, ingen har omhändertagits, en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.30 polisen kallades till en bostad i centrala Katrineholm. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hade hänt. Efter att ha hållit förhör med personer på platsen påbörjade polisen en utredning om misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. En misstänkt man, som är i 35-årsåldern kunde gripas på platsen och föras till polisstationen för tillnyktring och förhör. Den drabbade är en man i 50-årsåldern och de har en relation. Den gripne är vid 06.30-tiden fortfarande gripen, för tillnyktring.

01.45 polisen kallades till en bostadsadress på vingåkersvägen i Katrineholm där en inringare berättade att någon troligen höll på att stjäla hens bil. Polisen åkte snabbt till platsen och då satt en misstänkt man kvar i bilen. Mannen, som är i 20-årsåldern, greps och fördes till polisstationen för förhör. Förhöret har fördröjts på grund av kraftig berusning och han är fortfarande inte förhörd vid 06.30-tiden.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.