23 december 06:32, Rån väpnat, Hofors

Polisen utreder ett grovt rån i Hofors.

Personal från en butik på Bruksvägen i Hofors larmar polisen och berättar att maskerade gärningspersoner har kommit in i butiken och tilltvingat sig varor för ett okänt värde. Enligt personalen ska en av gärningspersonerna hotat med ett pistolliknande föremål, men ingen person ska ha kommit till skada.

Flera patruller beordras till platsen och platsen spärras av i väntan på tekniker. En förundersökning gällande grovt rån inleds och en sökinsats påbörjas efter de misstänkta gärningspersonerna som ska ha lämnat till fots.

Polisen är angelägen om tips från allmänheten som kan ha gjort iakttagelser i eller omkring centrala Hofors mellan klockan 04:00 och fram till nu. Rånet ska ha skett på Bruksvägen i Hofors Strax innan klockan 06:30. Har du sett något? Ring polisen snarast på 114 14 eller 112.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.