Uppdaterad 25 december 08:12

25 december 07:47, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.28 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.59 en polispatrull skulle stoppa en bilist för en rutinmässig fordons och förarkontroll i Västra Jära utanför Jönköping men bilisten stannade  inte på polisens tecken. Bilisten körde på E4 i norrgående körriktning  och strax norr om Jönköping tog bränslet slut och bilen stannade på E4. Bilföraren, en man i 20-årsåldern blev misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott genom eget bruk. Han togs med för provtagning och förhör och bilen togs i beslag för ett eventuellt förverkande.

04.10 ett SOS-larm kom till polisen om brand i container på Rogbergavägen i Huskvarna. Det visade sig vara rökutveckling från papper och ingen misstanke om brott. 

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.