Uppdaterad 26 december 07:32

25 december 18:40, Mord/dråp, försök, Sandviken

En skjuten man anträffad i Sandviken.

Polisen får in flera samtal om en misstänkt skottlossning i Forsbacka. En stund senare anträffas en skadad man på en adress i Sandviken som polisen misstänker är skottskadad. Mannen avförs med ambulans till sjukhus med livshotande skador.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts och polisen genomför just nu en rad olika utredningsåtgärder. Med anledning av att det är en pågående förundersökning kan inte polisen ge några ytterligare detaljer i nuläget.

Polisen är angelägna om tips från allmänheten som kan ha gjort iakttagelser i både Sandviken och Forsbacka, med omnejd. Har du uppgifter eller iakttagelser som du tror polisen är intresserad av, ring polisen snarast på 114 14 eller 112.

Uppdatering, 26/12, kl 07:32:

Polisen är fortsatt intresserad av tips från allmänheten i både Sandviken och Forsbacka med omnejd som har gjort iakttagelser som skulle kunna kopplas till gårdagskvällens händelse. 

Personer som har gjort iakttagelser uppmanas att ringa polisen snarast på 114 14 eller 112.

Polisen har ännu ingen frihetsberövad i ärendet. Det finns heller inga nya uppgifter om mannens skador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.