Uppdaterad 26 december 13:12

26 december 05:21, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

En sammanfattning av nattens händelser i Västernorrland

Under natten har 9 personer omhändertagits för fylleri i Västernorrland. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

 

19:55 Drograttfylleri, Sundsvall

Polispatrull kontrollerar ett fordon i centrala Sundsvall varpå misstanke om drograttfylleri uppstår. Föraren, en man i 20-årsåldern medtogs för provtagning.

 

22.30 Brott mot knivlagen, Örnsköldsvik

En man i 20-årsåldern kontrolleras av polispatrull i centrala Örnsköldsvik varpå en kniv anträffas. Mannen misstänks för brott mot knivlagen.

 

22:36 Olaga hot och narkotikabrott, Sundsvall

En man i 20-årsåldern greps av ordningsvakt på en krog i Sundsvall för olaga hot. I samband med att polispatrull kom till platsen uppstod även misstanke om ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen omhändertogs för fylleri.  

Uppdaterad kl 08:06 (av Elisabeth Glaas, presstalesperson)

03:15 Misshandel, Sundsvall
Polis beordras till Inre Hamnen i Sundsvall där en man i 20-årsåldern uppger att han blivit misshandlad av en okänd person. Det ska ha skett strax före klockan tre och den okända personen ska ha lämnat platsen. Patrullen skjutsar mannen till sjukhuset för kontroll. Förhör hålls och anmälan upprättas.

Uppdaterad kl 13:11 (av Elisabeth Glaas, presstalesperson)

En man i Sundsvall omhändertogs vid 3-4-tiden natten till söndagen med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) i samband med att han försökte ta sig in i polisstationens arrestgarage.

En bekant till mannen hade tidigare omhändertagits med stöd av LOB utanför en krog i centrala Sundsvall.

Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk, och försök till främjande av flykt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.