26 december 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Tolv personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:35 Rattfylleri, Älvsbyn
Polis stoppar och kontrollerar en personbilist i Älvsbyn. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika och han får följa med för provtagning. Anmälan ska upprättas.

23:31 Trafikolycka, Kiruna
Polis kallas till korsningen Malmvägen/Thulegatan i Kiruna på grund av en olycka där två fordon är inblandade. Det finns inga uppgifter om personskador. En ordningsbot (böter) utfärdas till ena föraren.

02:42 Trafikbrott, Luleå
En personbil stoppades och kontrollerades i Innerstaden i Luleå. Två ordningsböter utfärdades: En gällande ofredande genom att hög musik spelades och en på grund av att bilbälte inte användes under färd.

03:28 Brand, Boden
Polis kallas till Brännberg, utanför Boden, på grund av larm om brand i byggnad. En anmälan utan misstanke om brott ska upprättas.

Under natten grips en man i östra Norrbotten, han är misstänkt för att ha misshandlat en kvinna. De är bekanta. Mannen anhålls senare efter beslut av åklagare.

Fyra viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.