26 december 07:25, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Två personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk, och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:05 Rattfylleri, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil Öst på stan i Umeå. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för ytterligare provtagning. En anmälan gällande misstänkt rattfylleri ska upprättas.

23:11 Trafikbrott, Lycksele
Polis stoppar och kontrollerar en a-traktor på Hällan i Lycksele. En ordningsbot (böter) utfärdas med anledning av onödig och störande körning.

23:43 Trafikbrott, Umeå
Samtal inkommer om att en a-traktor kör på Alvik i hög hastighet. Polis beordras ut och stoppar och kontrollerar aktuellt fordon. A-traktorn tas i beslag för undersökning. Föraren misstänks för olovlig körning och eventuellt vårdslöshet i trafik.

02:52 Trafikbrott, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren godtar inte ordningsboten gällande störande musik så en anmälan ska upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.