27 december 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

21.26 Borås, drograttfylleri m.m.
En bilist kontrolleras på Trandögatan och där visar föraren tecken på drogpåverkan samt saknar körkort. Han får följa med för provtagning samt att han är misstänkt för olovlig körning.

21.50 Kungälv, inbrottsstöld i bil.
Två män går omkring på en parkeringsplats invid Gamla Torget och lyser med ficklampor in i bilar som står parkerade på platsen. Enligt inringaren så har det varit en del inbrott i bilar på aktuell plats. Polis till plats som hittar på männen och man hittar misstänkt stöldgods som man tar i beslag i den bil som de kommit i. Båda får följa med till stationen för vidare utredning samt att man beslutar att ta hela bilen i beslag.

22.34 Göteborg, brott mot knivlagen.
Ett vittne ringer från en spårvagn och berättar att det sitter en man ombord med en stor yxa intill sig. Polis larmas och lyckas lokalisera mannen vid Drottningtorget. Han är något stökig vid ingripandet samt att han är så berusad att han får följa med till polisstationen för att sova ruset av sig. Yxan tas i beslag och en anmälan skrivs.

23.32 Göteborg, våld och hot mot tjänsteman m.m.
Ett större bråk rapporteras in från Andra Långgatan varför flera patruller larmas till platsen. Visar sig att en misstänkt man har sexuellt ofredat två kvinnor och sen har andra vittnen kommit till undsättning och i sin tur blivit utsatta för rån samt misshandel. Det rör sig om 6 st målsägande som blivit utsatta för mannen som en patrull lyckades lokalisera i närområdet. En av målsäganden har fått sin halskedja frånryckt sig, en har fått sparkar och slag i samband med att man försökte hjälpa kvinnorna på platsen. När den misstänkte kommer in på polisstationen försöker han sparka en polis samt en vaktkonstapel. Den gripne mannen som är i 20 års åldern är misstänkt för sexuellt ofredande, misshandel, personrån, narkotikabrott eget bruk, våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt stöld alternativt häleri.

23.56 Göteborg, misshandel.
Någon form av bråk rapporteras in från en bostad på Hjalmar Bergmans Gata varför polis larmas till platsen. När patrull kommer in i bostaden visar det sig att mannen har slagit samt sparkat sin maka. Mannen grips och får följa med till stationen för vidare utredning. Inga uppgifter om kvinnan behövde uppsöka sjukhus eller ej, en anmälan om olaga hot, misshandel samt skadegörelse.

03.12 Borås, drograttfylleri.
En bilist kontrolleras på Hultagatan och där påvisar föraren tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Visar sig även att han saknar körkort varför han rapporteras även för detta. Han får följa med för provtagning och en anmälan skrivs.

05.39 Borås, drograttfylleri m.m.
En bil kontrolleras på Majorsgatan och där påvisar föraren tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Även en passagerare får följa med för provtagning då även han påvisar tecken på drogpåverkan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.