27 december 06:49, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notis nedan.

22.52 Väktare ringde polisen. De hade sett ett pågående inbrott på ett företag i Gnosjö via övervakningskamera. Väktare var först på plats. De påträffade två män och såg till att de var kvar tills polis kom dit. Männen stämde in på signalementet från övervakningskameran, och greps, misstänkta för stöld genom inbrott. Männen är båda i 40-årsåldern. De ska ha stulit diesel. Männen anhölls under natten efter beslut av åklagare.

23.57 Polisen fick samtal om att en A-traktor hade kört av vägen, genom en häck och in i en trädgård. Detta var i Tenhult, Jönköping. Polis kom dit. och även vårdnadshavare till föraren, en tjej i 15-årsåldern. Fordonet ska ha tappat fästet mot vägbanan i en backe. Inga personskador ska ha orsakats av olyckan. Polisen misstänkte inget brott. Vårdnadshavare skulle ersätta skadorna på häcken.

05.58 SOS larmade om en trafikolycka på riksväg 32 vid Eksjö. En bilist hade kört av vägen. Polis kom dit. Det var en man i 20-årsåldern som hade kört. Han verkade ha en lindrig skada i ett finger, men var chockad. Bilen behövde bärgas. Polisen misstänkte inget brott.

I övrigt har polisen hanterat ärenden av rutinkaraktär.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.