28 december 06:36, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 30-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. Ingen person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning men två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:19 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på länsväg 807 vid Runtuna, Nyköping, uppstod misstanke om drograttfylleri och grov olovlig körning mot föraren. Mannen i 40-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, två viltolyckor utan personskador (rådjur och vildsvin), samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.