Uppdaterad 29 december 07:36

29 december 06:58, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen tjänstgör Anna Göransson.

00:05, försök till stöld genom inbrott, Göteborg
Vi får in ett samtal om att två gärningspersoner försöker ta sin in i en källare på en adress i Kålltorp med hjälp av en såg. En av gärningspersonerna håller utkik medan den andre försöker ta sig in. Polis åker till adressen och anträffar där gärningspersonerna. De avlägsnas från platsen och en anmälan om försök till stöld genom inbrott är upprättad.

01:08, mordbrand, Partille
Vi får in ett larm om en brand i en lägenhet med kraftig rökutveckling. Räddningstjänst, ambulans och polis åker till platsen. En kvinna på adressen är kvar. Hon undersöks av ambulanspersonal på plats. Inga uppgifter om allvarliga skador. Polisen inleder en förundersökning om mordbrand. Lägenheten spärras av för teknisk undersökning.

01:57, våld/hot mot tjänsteman, Skövde
En väktare ringer om en man som sover i sin bil på Kyrkogatan. Bilen är på tomgång. Mannen verkar berusad och väktaren är orolig för att mannen ska köra därifrån. Polis kommer till platsen. I samband med detta blir mannen aggressiv. Patrullen får kontroll över situationen. Mannen omhändertas för berusning och misstänkts samtidigt för ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen, våldsamt motstånd eventuellt våld mot tjänsteman.

02:24, rattfylleri, Lerum
En patrull stoppar en bil på länsväg 190 i vid Bergums kyrka. I bilen finns två personer. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri.

02:41, rattfylleri, Göteborg
Föraren av en personbil kontaktar väktare för att bli utsläppt från ett parkeringshus. En väktare kommer dit och i samband med fattar hen misstankar om föraren kan vara påverkad. Väktaren tillkallar polis. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri.

03:54, grov stöld, Mölndal
Ett larm går på ett företag för skönhetsprodukter på en adress i Krokslätt. Minst tre gärningspersoner syns på övervakningsbilder. De har sågat upp entrédörren med en vinkelslip och sedan tagit sig. Där har de sedan fått med sig en större mängd parfym. Två personbilar har lämnat området i samband med händelsen. Inga gärningspersoner kvar när polis kommer fram. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. En anmälan om grov stöld är upprättad.

Uppdatering: Godsvärdet uppgår till cirka en miljon kronor

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.