Uppdaterad 29 december 11:13

29 december 07:25, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. en person har gripits, ingen har omhändertagits.

01.53 SOS-larm till polisen om trafikolycka på E4 vid Huskvarnapåfarten i södergående körriktning där en lastbil kört in i ett vägräcke och hamnat utanför vägen. När polisen var på platsen åkte ytterligare en lastbil av vägen i  norrgående körriktning. E4 var avstängd en tid med anledning av trafikolyckorna. Ingen person skadades och det finns ingen misstanke om brott. Det var mycket halt på vägen vid tillfället.

03.39 polisen fick larm om brand i byggnad på Mjölbyvägen i Tranås. Polisen och räddningstjänsten åkte till platsen. Branden släcktes av räddningstjänsten. Polisen misstänker att branden är anlagd och har påbörjat en utredning om mordbrand. Platsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning som kommer genomföras under dagen.

Uppdatering kl. 11.05 polisens kriminaltekniker är på platsen för att genomföra en kriminalteknisk undersökning. Polisen har också utredare på platsen för att knacka dörr och söka vittnesmål från personer som kan ha gjort iakttagelser. Polisen uppmanar personer som vet något om händelsen eller har gjort iakttagelser i samband med att branden startade att ta kontakt med polisen på platsen, via 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisen.se

04.48 polisen fick samtal om att en kvinna kunde ha utsatts för misshandel i en bostad i Bankeryd. Polisen åkte till platsen och träffade på en kvinna som utsatts för misshandel. Polisen påbörjade därför en utredning om misshandel och en man som kvinnan har en relation med anträffades också och han greps misstänkt för misshandel. Båda två är i 40-50-årsåldern. Mannen fördes till polisstationen där han kommer att förhöras och därefteer kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

06.13 samtal kom till polisen om att en älg blivit påkörd på länsväg 993 vid Kvarnkullen, Gränna. Inga personskador, älgen skadades men sprang vidare. Polisen har kallat på en eftersöksjägare för att söka efter älgen. Det finns ingen misstanke om brott.

DEt finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Polisen uppmanar trafikanter att tänka på att det är stor risk för halka och det är läge för att sänka hastigheten och hålla extra stora avstånd i trafiken.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.