Uppdaterad 30 december 08:19

29 december 12:24, Övrigt, Sandviken

Polisen söker ett vittne som var vid brandplatsen på Allévägen i Sandviken den 25 december 2021.

Under utredningen kring branden på Allévägen i Sandviken den 25 december klockan 02:36 har det framkommit uppgifter om att en man hade uppgifter att lämna om sina iakttagelser innan branden. Under släckningsarbetet så försvann mannen innan polis hann höra honom.

Polisen är angelägna om att komma i kontakt med mannen för att höra honom om hans iakttagelser. Polisen betonar att mannen är inte på något sätt är misstänkt för brott utan bara ett vittne som ännu inte är hörd i utredningen.

Den okände mannen är i 50-års ålder och han var ute och rastade sin hund på natten. Mannen hade en dialekt som tyder på att han kom från syd Sverige.

Om någon känner igen beskrivning på mannen eller mannen känner igen sig själv var då snäll och kontakta polisen på telefon 114 14 eller maila kontaktuppgifter till polisen så hör någon från polisen av sig till mannen.

Uppdatering 30 december klockan 08:20

Mannen som polisen sökte kontaktade själv polisen på eftermiddagen den 29 december och han har hörts av utredande polis.

Det kom även in tre tips om vem mannen kunde vara från allmänheten.

Polisen vill passa på att tacka mannen som hörde av sig och alla som tipsade polisen om vem mannen kunde vara. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.