Uppdaterad 30 december 07:58

29 december 17:28, Skottlossning, misstänkt, Linköping

Höga smällar i Skäggetorp

17:19  Polisen larmades till Skäggetorp med anledning av höga smällar. På plats har en skadad person påträffats utomhus. Området runt skadeplatsen är  avspärrat.

Polisen har nu ett antal patruller på platsen för att kunna utreda vad som hänt.

18:03 Polisen har fann en skottskadad man i södra delen av Skäggetorp. Personen fördes med ambulans till sjukhus.

Patrullerna undersöker nu omgivningarna och pratar med vittnen och andra personer i området. På platsen kommer det att göras en kriminalteknisk undersökning,

Polisen är intresserad av iakttagelser och bilder från kvällen i Skäggetorp som kan sättas i samband med händelsen.

Polisen har upprättat en förundersökning om mordförsök.

 20:11 uppdatering Rättsläget efter kvällens skottlossning i Skäggetorp har ändrats från mordförsök till mord. Anhöriga är underrättade. 

Polisens arbete vid brottplatsen fortsätter. Avspärrningarna finns kvar. Vi har också patruller på plats vid sjukhuset för att kunna ta emot anhöriga och för att upprätthålla ordningen.

Vi är fortsatt intresserade av iakttagelser från kvällen.

21:05 uppdatering Polisen häver avspärrningen vid sjukhuset men har personal kvar som tillsammans med ordningsvakter ansvarar för ordningen på platsen.

21:20 Mediamöjlighet

Torsdag 30/12 10:00 kommer lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström finnas på Skäggetorpsgatan i Skäggetorp, Linköping. Media är välkomna för enskilda samtal.

Presstalesperson Johnny Gustavsson kommer att vara på plats. Föranmäl er gärna på mail.

Hans mail är johnny.gustafsson1@polisen.se

07:56 UPPDATERING

Polisens arbete är klart på mordplatsen. Teknikerna och brottsplatshunden har lämnat platsen.

Under natten, vid 03-tiden, greps en man i 20-årsåldern  misstänkt för mord. Han anhölls också senare. Omständigheterna om hur och var gripandet skedde kan polisen inte kommentera för tillfället.

Ärendet är nu åklagarlett.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.