03 december 10:20, Misshandel, Borlänge

Polisen Borlänge söker vittnen till två händelser

I går, torsdagen den 2/12-21, blev tre killar utsatta för brott. Ett ärende var i Kupolen och ett var på Stationsgatan, vid bussarna.

Klockan 15.10 är det två killar som blir utsatta för brott, misshandel och hot, utanför Stadiums övervåning inne på Kupolen. Flera killar är hotfulla och aggressiva och misshandlar i vart fall en av de utsatta. De utsatta killarna har berättat att flera personer har uppmärksammat detta och att en äldre man kom fram och sa till de misstänkta att sluta.

Klockan 17.45 är det en kille som väntar på bussen på Stationsgatan då flera andra killar omringar honom och en eller flera av dem misshandlar killen. Den utsatta killen flyr in på en buss. Även här är det flera personer som ska ha uppmärksammat det som har hänt, bland annat har den utsatta killen bett om hjälp på platsen.

Polisen vill nu att ni som har sett någon av dessa båda händelser kontaktar polisen på 11414 och säger ”Tips” då ni kommer till talsvar. Ni kan också tipsa genom att följa nedan länk och tipsa polisen via Polisen.se

Om ni har befunnit er på platsen när de här brotten har skett vill vi att ni kontaktar oss oavsett om ni tror att ni har något att berätta eller inte. Låt oss göra bedömningen om din information är viktig eller inte.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.