30 december 07:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, ingen har i övrigt frihetsberövats.

01.24 polisen fick samtal om att ett par personer hade setts uppträda misstänkt i närheten av en bil på Vilbergsgatan. vid kontroll av bilen visade den sig vara uppbruten. Polisen åkte till platsen och till området för att spana efter de misstänkta. Polisen påbörjade en utredning om stöld ur bil och efter en stunds spaning anträffades en misstänkt person. Det är en man i 30-årsåldern och han greps som misstänkt för stöld. Han fördes till polisstationen där han förhördes och anhölls av åklagare. Han är skäligen misstänkt för inbrottsstöld.

03.02 ett SOS-larm kom till polisen om brand utomhus på Gronvägen i Finspång. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en bil som brann varför polisen påbörjade en utredning om skadegörelse genom brand.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.