31 december 08:03, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Ingen person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning eller fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:19 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 32 utanför Sommen, Tranås, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil och en EPA-traktor ha kolliderat. När polis anlänt till platsen fick föraren av personbilen, en man i 20-årsåldern, en böteslapp för att ej ha anpassat avståndet till framförvarande fordon. Föraren i EPA-traktorn fick följa med ambulans till sjukhus för en kontroll då han klagat på nacksmärta. 

04:17 SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på Hantverkargatan i Gislaved. Enligt larmet ska en parkerad bil ha börjat brinna och bilen ska vara övertänd. Polispatrull på plats kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand.  

04:24 Polis larmades till Sandbacksgatan i Jönköping med anledning av en pågående katalysatorstöld. En inringare hade sett två mörkklädda personer vid/under en bil och när larmet började tjuta sprang gärningspersonerna iväg. Polispatrull och hundpatrull genomförde spaning och spårning i området men i nuläget har ingen misstänkt person anträffats. Tjuvarna fick inte med sig katalysatorn från bilen så en anmälan om försök till stöld kommer skrivas. 

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Det är nyårsafton idag och många vill fira in det nya året med fyrverkerier och andra pyrotekniska varor. Det finns en del att tänka på när du ska hantera fyrverkerier och i flera fall krävs också tillstånd från polisen.

* Du ska ha fyllt 18 år för att köpa, inneha och använda fyrverkerier. Fyrverkerier som polisen anträffar hos personer under 18 år kommer att beslagtas och förstöras.

* Smällare och fyrverkerier med knall som främsta effekt är som huvudregel förbjudna och får inte användas eller säljas utan särskilda tillstånd.

* Många kommuner har lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.