31 december 08:03, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan). Sju personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sju personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut:

22:23 Polis larmades till en bostad i Eskilstuna med anledning av bråk. Väl på plats greps en man i 25-årsåldern misstänkt för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 30-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård. Under natten har också mannen anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkt för misshandel. Ärendet är därmed åklagarlett. 

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Det är nyårsafton idag och många vill fira in det nya året med fyrverkerier och andra pyrotekniska varor. Det finns en del att tänka på när du ska hantera fyrverkerier och i flera fall krävs också tillstånd från polisen.

* Du ska ha fyllt 18 år för att köpa, inneha och använda fyrverkerier. Fyrverkerier som polisen anträffar hos personer under 18 år kommer att beslagtas och förstöras.

* Smällare och fyrverkerier med knall som främsta effekt är som huvudregel förbjudna och får inte användas eller säljas utan särskilda tillstånd.

* Många kommuner har lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.