31 december 18:32, Trafikkontroll, Västerbottens län

Urval av polisens arbete i trafiken under dagen.

10:10 Dorotea: Vid en trafikkontroll på Fjällvägen/Tjädervägen i Borgafjäll kontrolleras ett 15-tal bilar och ett 30-tal skotrar.

En skoterförare får ordningsbot för att inte ha använt hjälm. En skoterförare bötfälls då skotern saknar registreringsskylt.

En bilförare saknar behörighet att köra bil och en anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

12:19 Dorotea: Skoterförare på Fjällvägen/Ripvägen, Borgafjäll, får ordningsbot för att inte ha iakttagit stopplikt samt för att ha medfört passagerare över väg.

13:38 Dorotea: Skoterförare i Borgafjäll får ordningsbot för att ha medfört passagerare över väg.

12:50 Umeå: Vid en trafikkontroll på Frankegatan, Hörnefors, kontrolleras nykterheten hos ett 20-tal bil- och skoterförare. Samtliga är nyktra.

En skoterförare får ordningsbot då skotern är avställd. En A-traktorförare får ordningsbot på grund av en bristfällig LGF-skylt.

15:36 Vilhelmina: Bilförare på Volgsjövägen får ordningsbot då registreringsskylten på bilen varit dold under färd så att den inte varit synlig/gått att avläsa.

Bilägaren, som är passagerare i bilen, får ordningsbot då bilen har användningsförbud på grund av obetald skatt.

15:52 Vilhelmina: Bilförare på Volgsjövägen får ordningsbot på grund av felaktig belysning.

16:17 Vilhelmina: Bilförare i Lövliden får ordningsbot på grund av felaktig belysning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.