04 december 07:00, Övrigt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler

22:40 Våld/Hot, Trollhättan
Tre personer som nekats inträde på en nattklubb på Torggatan 3 i Trollhättan blev hotfulla och aggressiva mot en ordningsvakt. Männen blev nekade entré då de saknade vaccinpass männen blev då hotfulla och ska ha hotat ordningsvakten med att skjuta honom och han ska ha fått en stolpe kastad mot magen enligt uppgifter till polisen. Männen ska sedan ha lämnat platsen i en bil. När Polis anlände ville inte ordningsvakten medverka i utredningen. Polisen letade efter förövarna utan att finna dem.   

01:35 Fyrverkerier, beslag, Göteborg
Polis kallades till Polishuset på Ernst Fontells Plats i Göteborg då fler personer setts vid byggnaden med fyrverkerier. Ett tiotal personer kända av polisen sedan tidigare hade då med fyrverkerier tänkt att fira någon person som för närvarande sitter häktad. Fyrverkerierna tog i beslag och personerna avvisades från platsen. Personerna kontrollerades innan de avvisades både mot polisen egna register och mot Kronofogdens register. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.