04 december 07:43, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 100 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:13 Polisen larmades till centrala Norrköping. En person hade noterat två män som såg ut att följa efter två kvinnor. Männen skulle även ha varit verbalt hotfulla mot kvinnorna. Polis beordrades till platsen och männen påträffades. I samband med att poliserna konfronterar männen blir en av männen aggressiv och våldsam mot poliserna. Mannen, som är i 30-årsåldern, blev misstänkt för våld mot tjänsteman samt försök till våld mot tjänsteman. Mannen greps, ingen ska ha fått allvarliga fysiska skador i samband med händelsen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.