Uppdaterad 05 december 13:16

04 december 09:19, Djur, Ängelholm

Kaniner dödade, Munka-Ljungby.

Uppringare larmar polis och berättar att hans kaniner blivit dödade någon gång under natten. Målsägande, som bor utanför Munka-Ljungby, uppger att någon har tagit sig in i stallet. Polispatrull skickas till adressen.

Patrullens bedömning är att de tre kaninerna har dött av stick- eller skärskador. Skadorna tros ej kunna ha orsakats av något annat djur. 

En anmälan om olaga intrång samt djurplågeri alternativt skadegörelse kommer att upprättas. En brottsplatsundersökningshund kommer att skickas till platsen för att säkra eventuella spår. 

Uppdatering: Efter en undersökning på platsen har det konstaterats att skadorna på kaninerna inte är stick- eller skärsår, utan bitmärken från ett mårddjur. Förundersökningen om olaga intrång och djurplågeri är därmed nerlagd då det inte finns någon misstanke om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.