05 december 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

2021-12-04 kl 15:21 
Polisen genomförde utredningsåtgärder på Katjas gata i Hisingsbacka i Göteborg, under en husrannsakan i allmänna utrymmen fann polis ett skarpt vapen närmare bestämt en automatkarbin och i samband med fyndet anträffade även sprängmedel. Sprängmedlet var anordnat på ett vis som gjorde att Polisens nationella bombskydd kallades till platsen för att hantera sprängämnena på ett säkert sätt, vilket man gjorde. En anmälan om förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse samt grovt vapenbrott är upprättade av Polis. ingen är gripen i nuläget.  

2021-12-05
Misshandel, relation, Polisområde Fyrbodal

Polis larmades till en familj i Polisområde Fyrbodal då en pojk och en mor blivit misshandlade av sin far respektive sambo. Faders som var berusad skulle slå modern då gick sonen mellan och fick då motta slagen av fadern. På platsen fanns även en mindre bror som bevittnade händelsen. Polispatrull kom till platsen och kunde gripa mannen som är i 50-årsålder misstänkt för två fall av misshandel och ett fall av barnfridsbrott.  

05:45 Inbrott, Göteborg
Polis larmades om en så kallad inkörning i ett företag i Sisjöns industriområde i Göteborg. Flera personer ska ha forcerat en garageport till ett företag på adressen och tillgripit gods. Därefter har förövarna lämnat platsen i flera fordon. På platsen ska förövarna tillgripits gaffeltruck för att forcera garagedörren till företaget. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Flera Polispatruller sökte efter förövarna utan resultat.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.