06 december 06:47, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning.

04.50 efter att ett inbrottslarm hade utlöst på en idrottsanläggning i Gränna hade väktare åkt till platsen och upptäckt att det varit inbrott. Polisen åkte också dit och påbörjade en utredningom stöld genom inbrott. Det är dock inte helt klarlagt att det har inträffat någon stöld eftersom polisen inte har haft kontakt med den som bedriver verksamheten i lokalerna. Det som tyder på inbrott är en uppbruten dörr till en maskinhall.

04.57 polisen fick samtal om en bil som stod nersläckt på E4 i norrgående mellan in- och avfarterna till Värnamo. Polisen meddelade trafikredion som gick ut med en varning. Framme på olycksplatsen kunde polisen konstatera att en bilist hade kört in i ett vägräcke och sedan kanat av vägen. Två personer var drabbade men inte skadade. Det finns ingen brottsmisstanke.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Polisen påminner om att det råder vinterväglag och att det är av stor vikt att man anpassar körsättet och hastigheten till rådande förhållanden.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.