07 december 06:53, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.07 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har frihetsberövats.

022.14 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll av en bil på E4 trafikplats 131 Bergshammar uppstod misstanke om grov olovlig körning på föraren, en man i 60-årsåldern. I bilen anträffades diesel och så kallad slangningsutrustning. Misstanke uppstod om att dieseln kunde vara stulen uppstod varför dieseln och utrustningen togs i beslag för vidare utredning. Mannen som körde lämnade ingen förklaring till innehavet av dessa föremål. Mannen är nu misstänkt för grov olovlig körning och stöld. Han blev inte frihetsberövad.

05.20 polisen fick samtal från en butik på Eskilstunavägen i Nyköping om att ett inbrott hade upptäckts. Inbrottet ska ha inträffat under natten. Någon har tagit sig in i butiken och därinne stulit saker till ett ännu okänt värde. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och brottsplatsen är avspärrat i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Polisen har inledningsvis ingen misstänkt.

Polisen tar gärna emot tips och iakttagelser från butiken som utmed Eskilstunavägen nära Oppeby gård. Tips om misstänkta fordon eller personer är särskilt intressant. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsfromulär på polisens hemsida.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.