07 december 07:22, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

22:27 Olovlig körning, Luleå: Vid stopp och kontroll av en personbil i Bergnäset framkommer att föraren, en man, inte har behörighet att köra bil. Förhör hålls och en anmälan gällande olovlig körning upprättas.

00:42 Rattfylleri, Kiruna: Vid kontroll av en skoterförare uppstår misstanke om att föraren, en man i 20-årsåldern, är berusad. Mannen blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. En anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas.

01:36 Narkotikabrott, Luleå: Vid kontroll av en person i Innerstaden påträffas misstänkt narkotika som tas i beslag. Förhör hålls och en anmälan gällande ringa narkotikabrott upprättas.

05:40 Trafikkontroll, Piteå: Nykterhetskontroll på Furunäsvägen, Klubbgärdet. Samtliga förare som kontrolleras är nyktra. 

Övrigt: Två viltolyckor har anmälts till polisen under tidig morgon. Inga personskador rapporteras i samband med olyckorna.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.