07 december 12:23, Trafikkontroll, Norrbottens län

Urval av polisens arbete i trafiken under dagen – en del av polisens nationella trafikvecka med fokus på nykterhet.

 

08:01 Boden: Ett 20-tal förare kontrolleras gällande nykterhet. Samtliga är utan anmärkning. En A-traktorförare slipper ordningsbot för otillåten solfilm då den tas bort på plats.

08:02 Boden: Samtliga som kontrolleras vid en trafikkontroll på Prinsgatan, Prästholmen, är utan anmärkning.

08:11 Haparanda: Polisen kontrollerar nykterhet och körkort hos ett 20-tal förare. Samtliga är utan anmärkning.

08:11 Arjeplog: Vid en nykterhetskontroll utanför Kyrkholmsskolan är samtliga 15 förare som kontrolleras nyktra. Kontrollen är en del av polisens medborgarlöften i kommunen.

09:18 Älvsbyn: Samtliga som kontrolleras på Korsträskvägen, Kyrkmalmen, är utan anmärkning.

09:25 Kiruna: En förare får blåsa i polisens sållningsinstrument på länsväg 875/Viltvägen. Föraren är nykter.

09:42 Arjeplog: Vid en trafikkontroll på Silvervägen får 33 förare blåsa i polisens sållningsinstrument. Samtliga är nyktra. Två förare får ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Den högsta uppmätta hastigheten på 70-sträckan är 83 km/h.

09:58 Kiruna: Nykterhetskontroll på Geologgatan/Mangigatan i centrala Kiruna. Samtliga förare som kontrolleras är nyktra.

10:05 Älvsbyn: Vid en trafikkontroll utanför Systembolaget i centrum är samtliga förare som kontrolleras nyktra.

10:42 Arjeplog: Bilförare i centrala Arjeplog får ordningsbot får vid en trafikkontroll ordningsbot för att inte ha iakttagit stopplikt och för att bilen saknar registreringsskylt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.